INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 23. hétfő
Tekla

debrecen

bmw

közbeszerzés

Friss hírek a debreceni BMW-gyár építéséről

Friss hírek a debreceni BMW-gyár építéséről

Infostart

Összesen mintegy 25 milliárd forint értékű tervezési és kivitelezési szerződésről szóló döntés jelent meg a napokban a Közbeszerzési Értesítőben.

Az Észak-nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó állami közúthálózat-fejlesztés engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére, valamint a vasúthálózat fejlesztésére vonatkozó tervezést végző cégeket nyílt és gyorsított eljárásban választották ki - írja a haon.hu. A BMW-gyár területén egyszerre több munka is megindulhat:

  • Egy új autópálya-csomópont kialakítása, egy másik áttervezése; továbbá a 33-as főút egy szakaszának kétszer kétsávossá történő bővítésének megtervezése is szerepel a pályázati leírásban. A vasúthálózat fejlesztésénél új nyomvonal, valamint új és meglévő villamosításának tervezését is el kell végezni.
  • A gyárhoz vezető út tervezője az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. lesz, a munka értéke 470 millió forint.
  • A csaknem 400 hektáros terület bel- és csapadékvíz-elvezetésének kialakítása, a hozzá kapcsolódó tereprendezési munkák elvégzése és a kivitelezési munka megvalósításához szükséges tervdokumentáció elkészítése és hatósági engedélyezése 22 milliárd forintból valósulhat meg, a budapesti székhelyű Market Építő Zrt. végzi el, melyet négy ajánlattevő közül választottak ki.
  • A vasúthálózat fejlesztésére vonatkozó tervezést szintén nyílt és gyorsított pályáztatáson ítélték oda; nyertes a dunavarsányi Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft., és a debreceni Terv-Tár Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Bt. - erre 2,3 milliárd forintot költenek.
  • A Tigáz Földgázelosztó Zrt. biztosítja majd a terület földgázellátását, az ingatlanon jelenleg nincs fogyasztási hely; négy csatlakozási pontot kell kiépíteni, a beruházás értéke nettó 485 millió forint.
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018