eur:
394.38
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Egyedülálló fejlesztés az egyik magyar sztrádán

Magyarországon egyedülálló tengelysúlymérő állomást helyezett üzembe az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőhelyén a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Automatikusan működő tengelysúlymérő állomást helyezett üzembe a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjénél, a Magyarországon egyedülálló, 25 millió forintos berendezést pénteken üzemelték be.

Az eseményen Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: örvendetes, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. követi azt a kormányzati politikát, amelynek célja a szolgáltató jellegű állam kiépítése.

A tehergépjármű vezetők ezentúl a hatósági ellenőrzés előtt maguk is ellenőrizhetik járművük tengely- és kerékterhelését,

valamint a terhelés esetleges aszimmetriáját, így ha bármelyik meghaladja a megengedettet, még az esetleges bírság kirovása előtt intézkedhetnek - tette hozzá a politikus, aki szerint az elmúlt években számos ehhez hasonló, szolgáltató jellegű intézkedést hozott a kormány.

Szilvai József Attila, a cég vezérigazgatója arról szólt, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. néhány évvel ezelőtt kísérleti út- és hídépítési programot hirdetett meg, ennek az egyik első eleme az automatikusan működő tengelysúlymérő állomás.

Mint mondta, az új, innovatív beruházással a társaság célja egy olyan szolgáltatás bevezetése, amely segíti a nehézgépjárművel közlekedők jogkövető magatartását. Ezzel védik a burkolatokat, hiszen a megengedettnél nagyobb súllyal közlekedő tehergépjárművek gyorsabban teszik tönkre az utakat - tette hozzá.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. évente mintegy négymillió nehézgépjárművet ellenőriz, 131 ezer engedélyt ad ki. A társaság bízik abban, hogy az új automatikus tengelysúlymérő állomás elindításával hasznos és a mindennapokban is könnyen használható szolgáltatást tud nyújtani a nehézgépjárművel közlekedőknek, akik elektronikus úton, néhány perc alatt kaphatnak visszajelzést arról, hogy szabályosan közlekednek-e az utakon - hangsúlyozta a vezérigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×