eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Pixabay

Hiába van annyi okostévé a magyar háztartásokban

Ugrásszerűen nőtt 2018-ban az okostévével rendelkezők száma Magyarországon, a felhasználók mégsem használják ki a funkcióit - derült ki a GfK digitális fogyasztói szokásokat feltáró kutatásából.

A leggyorsabban terjedő digitális eszköz az okostelevízió, a tavalyi évben ezek aránya nagyot is ugrott a háztartásokban. Ugyanakkor ezek mintha nem a digitális világhoz kapcsolódó funkciókat töltenének be - fogalmazott az InfoRádiónak Bacher János, a GfK piackutató munkatársa.

"Az ilyen készülékekkel rendelkezőknek mindössze az egyharmada használ internetet a készüléken" - említette Bacher János, vagyis nem használják ki azokat a funkciókat, amik miatt ezeket a televíziókat okosnak hívják, és ami a fő célja lenne ezeknek a készülékeknek.

Manapság - mint hozzátette - ezek a készülékek már nem túlságosan drágák, nagyon nagy arányban ma már ilyenek is vannak a boltok polcain, tehát sokan akár tudtukon kívül megvesznek okostelevíziókat, olyanok is, akiknek a funkciókra nincs szükségük.

"A magyar nyelvű tartalmak elérhetősége, hogy ha filmekről beszélünk, lehet némileg korlátos, illetve a piacnak, a fogyasztóknak úgy látszik, időre van szükségük, hogy hozzászokjanak az új funkciókhoz" - tette még hozzá a szakértő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×