INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

okostévé

digitális eszközök

tv

Hiába van annyi okostévé a magyar háztartásokban

Hiába van annyi okostévé a magyar háztartásokban

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Ugrásszerűen nőtt 2018-ban az okostévével rendelkezők száma Magyarországon, a felhasználók mégsem használják ki a funkcióit - derült ki a GfK digitális fogyasztói szokásokat feltáró kutatásából.

A leggyorsabban terjedő digitális eszköz az okostelevízió, a tavalyi évben ezek aránya nagyot is ugrott a háztartásokban. Ugyanakkor ezek mintha nem a digitális világhoz kapcsolódó funkciókat töltenének be - fogalmazott az InfoRádiónak Bacher János, a GfK piackutató munkatársa.

"Az ilyen készülékekkel rendelkezőknek mindössze az egyharmada használ internetet a készüléken" - említette Bacher János, vagyis nem használják ki azokat a funkciókat, amik miatt ezeket a televíziókat okosnak hívják, és ami a fő célja lenne ezeknek a készülékeknek.

Manapság - mint hozzátette - ezek a készülékek már nem túlságosan drágák, nagyon nagy arányban ma már ilyenek is vannak a boltok polcain, tehát sokan akár tudtukon kívül megvesznek okostelevíziókat, olyanok is, akiknek a funkciókra nincs szükségük.

"A magyar nyelvű tartalmak elérhetősége, hogy ha filmekről beszélünk, lehet némileg korlátos, illetve a piacnak, a fogyasztóknak úgy látszik, időre van szükségük, hogy hozzászokjanak az új funkciókhoz" - tette még hozzá a szakértő.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Nem használják ki az okostévét
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018