eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Los Angeles, 2017. november 17.A Tesla Motors által közreadott képen Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bemutatja az amerikai cég elektromos meghajtású kétüléses sportkabrioletjét, a Roadstert a Los Angeles-i tervezőközpontban 2017. november 16-án. (MTI//EPA/Tesla)
Nyitókép: -------------------

Véget érhet a Tesla-sztori: Musk kivezetné a céget a tőzsdéről

Fontolgatom, hogy kivezetem a céget a tőzsdéről részvényenként 420 dolláros árfolyamon - posztolta ki Elon Musk Tesla-alapító, melynek hatására felrobbant a cég árfolyama.

Elon Musk, a Tesla alapító-vezére előszeretettel tesz olyan kijelentést, amivel felhívja magára a figyelmet - írja a Portfolio. Ezt tette kedd este is, amikor csak egyetlen mondatot posztolt Twitter-fiókjára, de ezt biztosan sokáig emlegetni fogják a befektetők:

Fontolgatom, hogy magáncéggé teszem a Teslát 420 dolláros árfolyamon.

Elon Musk egyetlen mondatára azonnal kilőtt a Tesla árfolyama, a tegnap 341 dolláros szintről egészen 370 dollárig ugrott a kurzus (ami 8,8%-os drágulás), majd 361 dollárig korrigált vissza az árfolyam. Ha abból indulunk ki, hogy Musk 420 dollárt ad egy részvényért, ha valóban komolyan gondolta a tőzsdéről való kivezetést, akkor a jelenlegi árszinthez képest további 17%-os prémium adódik. Kérdés, hogy a befektetők az alapító egyetlen, a semmiből jött mondatát és ezáltal cégértékelését mennyire fogadják el.

Nagyon érdekes az időzítés

A Tesla múlt héten tette közzé második negyedéves beszámolóját, amelyből kiderült, hogy a vállalat árbevétele az elemzői várakozásoknál nagyobb mértékben nőtt, míg az egy részvényre jutó veszteség nagyobb volt az elemzői konszenzusnál. Ugyanakkor mindez senkit sem érdekelt, azokon a területeken, amelyeket kiemelten figyeltek a piaci szereplők, csupa jó hírt közölt a cég: a Model 3 gyártásának felpörgetése a tervek szerint halad és a menedzsment továbbra is úgy látja, hogy az új modellen egyre nagyobb profitot tud majd realizálni. Mindezeknek köszönhetően a menedzsment megerősítette, történetük során először nyereséges harmadik és negyedik negyedévet zárhatnak.

Ezért is érdekes Musk bejelentésének időzítése, a piaci szereplők közül ugyanis nagyon sokan várták már azt a fordulatot, amelyet követően a stabilan veszteséges vállalat nyereségessé válik, mégpedig oly módon, hogy az fenn is tartható. A jelek szerint viszont Musk pont ezt megelőzően, ennek a folyamatnak az elején akarja kivezetni vállalatát a tőzsdéről.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×