eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Kiderül, hol érdemes lakást vásárolni a csok segítségével

Az elemző szerint a közepes méretű városok környezetében lévő kisebb településeken lehet majd érzékelhető leginkább, ha a kormány megemeli a családi otthonteremtési kedvezmény összegét.

A potenciális lakásvásárlók - legfőképp a csokosok - felelősen döntenek. Mérlegelik, hogy a gyermekük elhelyezése a következő 8-10 évben megoldott lesz-e, illetve azt is fontosnak tartják, hogy milyen a település ellátottsága, és azt is, hogy milyen fejlődés várható - mondta az InfoRádiónak az Otthontérkép vezető elemzője.

Mester Nándor arról is beszélt, hogy

Magyarországon rengeteg elhagyatott kistelepülés van, mégse fognak odaköltözni az emberek nagy számban, hiába emeli meg a kormány a különböző támogatásokat.

A vezető elemző szerint néhány közepes méretű nagyváros környékén található 5000 főnél kisebb lakosú település lehet a nyertese a Kormányinfón bejelentett intézkedésnek. De Mester Nándor nem hiszi, hogy, ez jelentősen befolyásolja az ingatlanpiacot.

Építkezés vagy használt ingatlan?

A szakember szerint Két okból választhatják az emberek inkább a használt ingatlanokat:

  • az újépítésű ingatlanok árai nagyon felmentek
  • 2019-ig nagyon rövid idő áll rendelkezésre a beruházásra, vagy építkezésre,

így a használt ingatlanok felé tolódhat a piac - vélelmezte Mester Nándor.

Hozzátette azt is, hogy

a belső körzetekből kifelé szorulnak azok, akik nem képesek fenntartani a lakásukat, vagy azonos mérettel rendelkező lakást keresnek ugyanabban az árban.

A beruházók azokat az ingatlanokat tudták jól eladni, amelyek közel voltak a központhoz. Újabbak építésére pedig csak a külső körzetekben van lehetőség, vagy az adott város agglomerációjában, hiszen ott olcsóbb a telek, ami nagyon meghatározza az egész költséget.

Az ingatlan elhelyezkedése szempontjából nagyon fontos a közlekedés is. Jó, ha a vonzáskörzettől 5-10 km-re van a lakás, vagy ház.

Ha egy fiatal pár munkahelye egy megyeszékhelyen van, de annak a városnak az agglomerációjába megy, ami 3-5 ezres község és ott próbálkozik, akkor talán helyesen jár el. A vezető elemző ugyanakkor hozzátette, nem hiszi, hogy ez megoldja országosan a fiatalok problémáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×