eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) találkozója Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatójával az Országházban 2018. július 23-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Az 5G hálózatról is tárgyalt Orbán Viktor a Vodafone vezérével

Vittorio Colao szerint Magyarország jó helyzetben van ahhoz, hogy az 5G egyik kiemelt országa legyen. A Vodafone Csoport október 1-jével leköszönő vezérigazgatója azt mondta, hosszútávra terveznek Magyarországon.

Magyarország digitális fejlődéséről, valamint az ipar és a fogyasztók által egyaránt várt újgenerációs mobilszolgáltatás, az 5G hálózat bevezetéséről is tárgyalt hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Vittorio Colaóval, a Vodafone Csoport vezérigazgatójával.

Magyarország fejlődésének egyik kulcsa a digitális gazdaság; az elmúlt években a magyar gazdasági növekedés közel negyedét ez a terület adta.

Ez a szektor már most stratégiai jelentőségű, ezt az is bizonyítja, hogy a kormány 2014 és 2021 között minden eddiginél többet, közel 130 milliárd forintot fordít a telekommunikáció fejlesztésére - állapították meg a megbeszélésen.

Vittorio Colao emlékeztetett arra, hogy Magyarországon a Vodafone az egyik legjelentősebb brit befektető.

A mobiltársaság vezérigazgatója szerint Magyarország jó helyzetben van ahhoz, hogy az 5G egyik kiemelt országa legyen. Vittorio Colao elmondta, a miniszterelnökkel való megbeszélésen a Liberty-tranzakció volt az egyik kiemelt téma.

A brit Vodafone csoport 18,4 milliárd eurós tranzakció során megvásárolja a Liberty Global magyar, német, cseh és román leányvállalatait, így a Magyarországon 1,8 millió háztartást kiszolgáló kábel- és szélessávú internetszolgáltatót, a UPC Magyarországot is.

A Vodafone Csoport október 1-jével leköszönő vezérigazgatója így a legfontosabb feladataik közé sorolta a UPC akvizíciót, amelynek során integrálják a céget, ugyanezt végrehajtják Németországban, és a többi érintett országban is.

Második legfontosabb feladatnak nevezte a magyarországi 5G hálózat fejlesztését-kiépítését, és pilot-projektek indítását.

Vittorio Colao a Postfolio.hu kérdésére elmondta, hogy a régóta lebegtetett állami mobilszolgáltatóról nem esett szó a találkozón. Arra a kérdésre pedig, hogy a Vodafone eladhatja-e magyarországi operációját az államnak, a vezérigazgató azt válaszolta, hosszútávra terveznek Magyarországon, és jelenleg a UPC Magyarország megszerzésén van a fókusz, a Vodafone ugyanis a piac legfontosabb kihívójává akar válni.

A cég eddig több száz milliárd forintot fordított a magyarországi mobilszolgáltatás fejlesztésére, 2600 embert foglalkoztat fővárosi székházában és a szintén Budapesten található nemzetközi szolgáltató központjában, illetve további mintegy 600 főt miskolci ügyfélszolgálatán.

A cégcsoport Magyarország iránti elkötelezettségét a vezérigazgató szerint jól jelzi, hogy a Vodafone Magyarország aktívan részt vesz a hazai Digitális Jólét Program megvalósításában, illetve a Vodafone Alapítvány révén elkötelezetten támogatja a magyarországi digitális oktatás fejlődését.

A hétfői parlamenti megbeszélésen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Budai J. Gergő vezérigazgató-helyettes is - közölte a sajtófőnök.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×