eur:
389.23
usd:
363.74
bux:
68173.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb cégek léphetnek a tőzsdére

Még az idén 2-4 cég léphet be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) fő piacára, és 2-3 a középvállalatoknak kialakított Xtend piacra - mondta el a Világgazdaságnak adott interjúban Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Hangoztatta: az Elite Program, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap, a BÉT Mentoring Program és az Xtend platform mind hozzájárul ahhoz, hogy "a cégek tőzsdére lépése olyan ideális ma Magyarországon, mint még soha". Egyebek között a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok kategóriájában várhatók új tőzsdei megjelenések.

Végh Richárd elismerte, hogy

a hazai vállatoknál "van némi ismerethiány" a tőkepiaccal kapcsolatban.

Hozzátette, hogy a BÉT mélyen elkötelezett a tudás átadásában. A kétéves nemzetközi Elite Programban például - amelybe már 13 magyar cég kapcsolódott be - a visszajelzések szerint kifejezetten gyakorlati tudást kapnak a résztvevők.

Az elnök-vezérigazgató fontosnak nevezte, hogy olyan cégek is megjelenjenek a magyar tőzsdén, amelyek más tőzsdén már jelen vannak ugyan, de jelentős gazdasági tevékenységet folytatnak Magyarországon. Így a magyar befektetők is könnyebben elérhetnék ezek papírjait.

Új, potenciális szereplőkként tekintenek a magyar tulajdonosi hátterű bankokra, és a BÉT fontos partnere lehetne az államnak is a vagyonkezelésben - mondta el Végh Richárd.

Arra a kérdésre, hogy számítanak-e új brókercégek megjelenésére, azt válaszolta, hogy a hazai piac a konszolidáció irányába halad, így

inkább külföldről érkezhetnek még szereplők.

Elmondta az elnök-vezérigazgató azt is: a cseh és a román tőzsdével közösen vizsgálják, hogyan tudnak nagyobb jelentőséget adni a régiós papíroknak. A BÉT és a régió egyebek között a kínai tőkepiac fokozatos megnyitásából profitálhat, mert a hatalmas megtakarításokkal rendelkező ázsiai ország befektetői "a mi régiónkat még nem fedezték fel" - vélte.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×