eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lassulás az EU gazdaságában

Lassult a gazdasági növekedés az Európai Unió egészében és az euróövezetben is az idei első negyedévben éves és havi összevetésben - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán kiadott jelentésből, amelyben az első becslés alapján készült adatokat ismertetik.

A szezonálisan kiigazított adatok szerint az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt 0,4 százalékkal bővült a hazai össztermék (GDP) a március végén záródott három hónapban az előző negyedévhez képest.

A tavalyi negyedik negyedévben az euróövezetben 0,7 százalékkal, az EU-ban 0,6 százalékkal nőtt a gazdaság negyedéves összevetésben.

Az előző év azonos időszakához képest az euróövezetben 2,5 százalékkal, az Európai Unióban pedig 2,4 százalékkal növekedett a gazdaság az idei első negyedévben. A tavalyi utolsó három hónapban az éves szintű növekedés az euróövezetben 2,8 százalék, az EU egészében pedig 2,7 százalék volt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×