INFORÁDIÓ 
2019. január 21. hétfő
Ágnes

kgfb

autóbusz

drágulás

Jelentősen drágulhatnak a buszutak

Jelentősen drágulhatnak a buszutak

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Jelentősen megdrágult az autóbuszok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díja – számolt be a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete. A Mabisz szerint csak az egyes társaságok tudják, miért és mennyivel drágultak a díjak.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete főtitkára tárgyalásokat kezdeményezett az ügyben. Szerinte a cégeket meglepték a változások. „Egy nagyon brutális díjemelés következett be – tulajdonképpen elég ad hoc módon – a biztosítók részéről a 49 személyesnél nagyobb autóbuszok esetében” – hangsúlyozta. Dittel Gábor szeretne tárgyalóasztalhoz ülni, de eddig sem a biztosító társaságokkal, sem az őket felügyelő Magyar Nemzeti Bankkal nem sikerült egyeztetni.

„Az eddigi 250-300 ezer forintos éves díj fölment 1 000 000 - 1 200 000 forintra”

– tájékoztatott. A főtitkár hozzátette, hogy egy kisebb mértékű drágulás elfogadható lehet, de ehhez ismerni kellene a biztosítók adatait.

Dittel Gábor szerint az érintettek az ad hoc utazásokat akár 20 százalékkal is drágíthatják, ha nem változnak a biztosítási díjak. Lambert Gábor, a Mabisz kommunikációs vezetője az InfoRádiónak jelezte, hogy minden cég egyénileg dönt az árairól. „A szövetség nem lát rá az egyes társaságoknak a díjszabására” – emelte ki. Hozzátette, hogy csak az egyes biztosítótársaságok tudnak nyilatkozni a díjemelés mértékéről és okairól.

Kapcsolódó hang

180419 BEL1 1000 Brutálisan drágult az autóbuszok kgfb-je FD
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018