eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
A Volánbusz Zrt. helyközi vonalakon járó autóbuszai érkezés után és továbbindulás előtt a Népliget autóbusz-állomáson.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Megszólalt a kormány a brutális buszbiztosítások ügyében

A fejlesztési tárca egyeztetést és vizsgálatot kezdeményez az érintett felügyeleti szerveknél a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak egyidejű, nagyarányú emelése miatt.

Jelentősen megdrágult az autóbuszok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díja – közölte a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete. Dittel Gábor főtitkár szerint brutális díjemelés következett be a 49 személyesnél nagyobb autóbuszok esetében. Az eddigi 250-300 ezer forintos éves díj egymillió forint fölé emelkedett, és nem tudtak egyeztetni az ügyben.

Csütörtökön a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium "A kormány a busztársaságok oldalán áll" címmel közleményt adott, amelyben egyeztetést és vizsgálatot kezdeményez az érintett felügyeleti szerveknél.

"Az autóbuszos személyszállító vállalkozások számára a biztosítótársaságok lépése súlyos terhet jelent, a megtöbbszöröződő díjtételek miatt megugró költségeik továbbhárítására kényszerülhetnek. A kormány a hazai kis- és középvállalkozások, az általuk kiszolgált utasok oldalán áll" - áll a közleményben. A tárca szerint az áremelés miatt akár a kartellgyanú vagy az erőfölénnyel való visszaélés vizsgálata is indokolt lehet, ezért az ügyben hatáskörrel rendelkező Magyar Nemzeti Bank és Gazdasági Versenyhivatal vezetőit mielőbbi egyeztetésre, a körülmények alapos áttekintésére kérte.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×