INFORÁDIÓ 
2019. március 22. péntek
Beáta, Izolda

eu

wifi

hotspot

ingyenes

wifi

Jön az ingyenes köztéri wifi, még pénzt is adnak hozzá

Infostart

Ingyenesen elérhető wifihálózatot építenek ki az Európai Bizottság javaslatára önkormányzatok és vállalatok.

Önkormányzati területeken – parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi intézményekben és múzeumokban – ingyenesen elérhető wifikapcsolódást népszerűsít az Európai Bizottság a WiFi4EU nevű kezdeményezéssel Európa-szerte. A cél mintegy hétezer beltéri, kültéri, illetve tömegközlekedési eszközön elhelyezett hotspot (wifiszóró pont) telepítése 2020-ig olyan helyeken, ahol jelenleg egyéb ingyenes wifiszolgáltatás nem elérhető.

A rendszer az uniós tagállamokon kívül Norvégiában és Izlandon is elérhető lesz. A hotspotokat – uniós utalvány felhasználásával – az önkormányzatok, helyi közintézmények és vidéki közösségek, valamint vállalkozások telepíthetik. A beruházásokhoz 15 ezer euró támogatás igényelhető, amelyet az említett utalvány formájában kapnak meg a pályázók. A kedvezményezettek megválaszthatják a wifiberendezést szállító, telepítő távközlési szolgáltatót, amely a megoldás működtetését minimum három évre vállalja - írja a Magyar Idők.

A lakosság és a turisták számára a legnagyobb előny az ingyenes internet közterületi elérése, a közösségi wifirendszert használva pedig hozzáférhetnek a helyi alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz is, így elérhetők hasznos és közérdekű információkkal. Egyetlen felhasználói fiókkal Európa-szerte valamennyi WiFi4EU-hálózaton internetezhetnek.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018