eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
wifi
Nyitókép: Pixabay

Jön az ingyenes köztéri wifi, még pénzt is adnak hozzá

Ingyenesen elérhető wifihálózatot építenek ki az Európai Bizottság javaslatára önkormányzatok és vállalatok.

Önkormányzati területeken – parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi intézményekben és múzeumokban – ingyenesen elérhető wifikapcsolódást népszerűsít az Európai Bizottság a WiFi4EU nevű kezdeményezéssel Európa-szerte. A cél mintegy hétezer beltéri, kültéri, illetve tömegközlekedési eszközön elhelyezett hotspot (wifiszóró pont) telepítése 2020-ig olyan helyeken, ahol jelenleg egyéb ingyenes wifiszolgáltatás nem elérhető.

A rendszer az uniós tagállamokon kívül Norvégiában és Izlandon is elérhető lesz. A hotspotokat – uniós utalvány felhasználásával – az önkormányzatok, helyi közintézmények és vidéki közösségek, valamint vállalkozások telepíthetik. A beruházásokhoz 15 ezer euró támogatás igényelhető, amelyet az említett utalvány formájában kapnak meg a pályázók. A kedvezményezettek megválaszthatják a wifiberendezést szállító, telepítő távközlési szolgáltatót, amely a megoldás működtetését minimum három évre vállalja - írja a Magyar Idők.

A lakosság és a turisták számára a legnagyobb előny az ingyenes internet közterületi elérése, a közösségi wifirendszert használva pedig hozzáférhetnek a helyi alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz is, így elérhetők hasznos és közérdekű információkkal. Egyetlen felhasználói fiókkal Európa-szerte valamennyi WiFi4EU-hálózaton internetezhetnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×