eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Innovációs nagydíjat kapott a MOL új gázolaj terméke

Akár 4 százalékkal csökkenti a fogyasztást a MOL új gázolaj terméke, amely a napokban innovációs nagydíjat kapott - közölte az olajtársaság értékesítési igazgatója. A vezető szerint a speciális üzemanyagot használó járművek tavaly 4500 tonnával kevesebb szén-dioxidot juttattak a levegőbe.

A XXVI. Magyar Innovációs Nagydíjon a MOL nyerte el a 2017. évi Ipari Innovációs Díjat, a speciálisan a nagyméretű dízelmotorok működési jellemzőihez fejlesztett csökkentett emissziójú üzemanyag megalkotásáért és piaci bevezetésért.

Az új gázolaj kimondottan nagy lökettérfogatú dízelmotorokhoz kifejlesztett. Jellemzően teherautók, mezőgazdasági erőgépek számára lehet ideális - mondta Szabó Szabolcs Pál, a MOL Magyarország értékesítési igazgatója

Az alapötlet az volt, hogy lehetne egy olyan üzemanyagot fejleszteni amit a járművek egy bizonyos csoportja szeret jobban.

Akár 2-4%-os üzemanyag megtakarítás érhető el, ami hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

A fogyasztás csökkentése ugyanilyen mértékben mérsékli a dízel-gépjárművek által kibocsátott szén-dioxid mennyiségét is - tette hozzá a vezető.

A fogyasztáscsökkenés révén 2017-ben összesen mintegy 4500 tonnával csökkent a speciális üzemanyagot használó gépjárművek szén-dioxid kibocsátása.

Szabó Szabolcs Pál hozzátette, az újfajta üzemanyag használatával kevesebb lerakódás képződik az üzemanyagellátó rendszerben. Ez egy olyan termék, amelynek használatakor kevesebb lesz a visszamaradó égéstermék a motortérben, ezáltal a motor élettartama növekszik, és a karbantartási költségek is csökkennek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×