INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

bitcoin

blockchain

facebook

Mélyponton a bitcoin

Infostart / MTI

Éves mélypontjára gyengült csütörtökön a világ legismertebb digitális devizája, a bitcoin árfolyama, miután januárban piaci tőkeértékéből 44 milliárd dollárt veszített el a szabályozás szigorítása és a kriptodeviza életképessége miatti aggodalmak fokozódásával párhuzamosan.

Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe - amely a legnagyobb kereskedési platformok jegyzéseinek átlagát mutatja - 9031,73 dolláron, 11,6 százalékos veszteségben állt csütörtök este, de napi minimumán 9 ezer dollár alatt, 8932,89 dolláron, a maximumán pedig 10 203,07 dolláron állt.

Tavaly december 18-án 19 511 dolláron ért történelmi csúcsra ért a CoinDesk árfolyamindexe. A bitcoin azóta értékének több mint felét veszítette el egy sor kedvezőtlen hír hatására. Egyre több ország készül a kriptodevizák kereskedésének megrendszabályozására, felerősödtek az árfolyamok manipulációjától való félelmek, több kriptodevizatőzsdéről hekkerek jelentős pénzt loptak el, és egyre többen félnek attól, hogy a kriptodevizák eszközbuborékok, amelyek bármikor kipukkanhatnak.

A héten a kegyelemdöfést a Facebook adta meg, miután bejelentette, hogy letiltja minden olyan pénzügyi termék vagy szolgáltatás hirdetését, amely gyakran szerepel félrevezető vagy megtévesztő reklámokban, az olyanokat, mint a bináris opciók, a kriptodeviza kibocsátásával történő tőkegyűjtés (ICO) és a digitális deviza.

Andrew Se, a Cryptoprofile.com című, adatokat gyűjtő és elemző weboldal társalapítója, kriptodeviza-kereskedő rámutatott, hogy az indiai hatóságok mozgolódása tovább rontotta a kockázatvállalási hajlandóságot. Arun Jatley, India pénzügyminisztere csütörtökön kijelentette, hogy az ország nem tekinti törvényes fizetőeszköznek a kriptodevizákat, és mindent megtesz, hogy felszámolja ezek alkalmazását úgy illegális tevékenységek finanszírozására mint fizetési rendszer részeként, miközben a digitális devizák létrehozását lehetővé tévő blokklánc technológiát használni fogja.

Csütörtök este a nagy kriptodeviza kereskedési platformok közül a Bitfinexen 9129 dolláron, 9,14 százalékos mínuszban, a Bitstampon 8997 dolláron, 9,59 százalékos veszteségben, a Geminin pedig 8992 dolláron, 9,56 százalékos mínuszban állt a jegyzés. Az egyhónapos lejáratú bitcoin ügyletek jegyzése a chicagói opciós tőzsdén (CBOE) 8980 dolláron, 9,38 százalékos mínuszban, míg chicagói árutőzsdén (CME) 8950 dolláron, 10,01 százalékos mínuszban állt.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018