eur:
394.62
usd:
371.74
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kitágul az agglomeráció: ez a kiköltözők új célpontja

Kitágul az agglomeráció: ez a kiköltözők új célpontja

Hosszas stagnálás után Nógrád megyében, köztük Salgótarjánban is megkezdődött az ingatlanárak emelkedése 2017-ben, ez pedig az egyre több Budapesti vásárlónak is köszönhető.

Az elmúlt években a megyék közül Nógrád megye, illetve megyeszékhelyek között Salgótarján mindig az utolsó helyen volt az árváltozások terén – tavaly azonban közel 10 százalékos áremelkedés ment végbe a városban. 

Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank vezető elemzője az InfoRádiónak elmondta, Nógrád még mindig a legolcsóbb megye, ahol az átlagos ingatlanár nem éri el a négyzetméterenkénti 100 ezer forintot.

A megyében egy 90 négyzetméteres ház átlagára körülbelül 7 millió forint, egy lakás Salgótarjánjában átlagosan 4 millió forintba kerül,

árulta el Valkó Dávid. 

Hozzátette, egy olyan tendencia figyelhető meg az ingatlanpiacon, hogy egyre inkább kitágul az agglomeráció. A belvárosból szorulnak ki a peremkerületekre, onnan az agglomerációba, amely szintén drágult az elmúlt években, így sokan azt fontolgatják, hogy Pest megyén kívülre költöznek, ahol még megoldhatónak tűnik az autóval való ingázás a fővárosba. 

Az OTP Jelzálogbank vezető elemzője szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a drágulás trendszerűnek mutatkozik-e, de az eddig olcsó települések, megyék, megyeszékhelyek 2017-ben  az árnövekedés terén a listaélére kerültek. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×