INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

ingatlan

nógrád megye

ingatlanár

Kitágul az agglomeráció: ez a kiköltözők új célpontja

Kitágul az agglomeráció: ez a kiköltözők új célpontja

InfoRádió

Hosszas stagnálás után Nógrád megyében, köztük Salgótarjánban is megkezdődött az ingatlanárak emelkedése 2017-ben, ez pedig az egyre több Budapesti vásárlónak is köszönhető.

Az elmúlt években a megyék közül Nógrád megye, illetve megyeszékhelyek között Salgótarján mindig az utolsó helyen volt az árváltozások terén – tavaly azonban közel 10 százalékos áremelkedés ment végbe a városban. 

Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank vezető elemzője az InfoRádiónak elmondta, Nógrád még mindig a legolcsóbb megye, ahol az átlagos ingatlanár nem éri el a négyzetméterenkénti 100 ezer forintot.

A megyében egy 90 négyzetméteres ház átlagára körülbelül 7 millió forint, egy lakás Salgótarjánjában átlagosan 4 millió forintba kerül,

árulta el Valkó Dávid. 

Hozzátette, egy olyan tendencia figyelhető meg az ingatlanpiacon, hogy egyre inkább kitágul az agglomeráció. A belvárosból szorulnak ki a peremkerületekre, onnan az agglomerációba, amely szintén drágult az elmúlt években, így sokan azt fontolgatják, hogy Pest megyén kívülre költöznek, ahol még megoldhatónak tűnik az autóval való ingázás a fővárosba. 

Az OTP Jelzálogbank vezető elemzője szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a drágulás trendszerűnek mutatkozik-e, de az eddig olcsó települések, megyék, megyeszékhelyek 2017-ben  az árnövekedés terén a listaélére kerültek. 

Kapcsolódó hang

A dráguló főváros miatt egyre többen vesznek ingatlant Nógrádba
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018