eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Új engedély Paks II-nek

Aszódi Attila kormánybiztos rendkívül fontos mérföldkőnek nevezte az engedély kiadását.

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) kiadta a Paks II. projekt telephelyengedélyét csütörtökön - közölte Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Aszódi Attila rendkívül fontos mérföldkőnek nevezte az engedély kiadását. A paksi telephely alkalmas arra, hogy ott az új blokkokat felépítsék. Adott minden olyan paraméter, amelynek alapján a blokkok műszaki terveit el lehet készíteni - közölte.

A kormánybiztos felidézte, hogy március elején az Európai Bizottság jóváhagyta a projektet, megkapták a teljes szabad jelzést Brüsszelből. Most egy hazai zöld jelzés is megérkezett - fogalmazott.

Aszódi Attila bízik abban, hogy rövid időn belül a másodfokú környezetvédelmi engedély is megszületik, mert ez fontos előfeltétel.

Az eljárásnak a végéhez kell közelednie, mert a másodfokú hatósági döntés határideje hamarosan lejár, és a hatóságnak minden adat a kezében van ahhoz, hogy a másodfokú engedélyt kiadja - jelezte.

Elmondta azt is, hogy ezután kell elkészíteni azokat az engedélyezési terveket, amelyek alapján a létesítési engedélyt az OAH kiadhatja.

A kormánybiztos szerint az előkészítő építkezési feladatok akár már 2018-ban elindulhatnak, mert számos olyan kiszolgáló infrastruktúra kell a telephelyen, amelyekhez a szükséges engedélyek rendelkezésre állhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×