eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Felvásárolják a kínaiak fél Budapestet

Budapest belvárosában, valamint néhány vidéki városban vették meg a legtöbb ingatlant tavaly az EU-n kívüli állampolgárok.

2016-ban nem csak hazai vásárlók váltak aktívabbá a lakáspiacon, de az EU-n kívüli állampolgárok is aktívabbá váltak a friss összesítés szerint. 2015-ben még csak 2356 ingatlant vásároltak, míg 2016-ban már 3163 volt a megvett ingatlanok száma, vagyis az emelkedés 34 százalékos volt.

A legnagyobb ugrás az érdeklődésben Budapest esetében volt tapasztalható, ahol 647 darabbal több, összesen 2135 darab ingatlan vásároltak meg a nem eu-s állampolgárok, ami 43,5 százalékkal növekedés jelentett - írta a Portfolio.

Kínaiak és oroszok

A legaktívabbnak a kínaiak bizonyultak, akik több mint 1200 ingatlant vásároltak meg hazánkban 2016-ban, míg 2015-ben még csak 724 tranzakció volt hozzájuk köthető. Ők leginkább Budapest belvárosában vásároltak.

A második helyet tavaly is az oroszok szerezték meg, akárcsak 2015-ben, esetükben azonban visszaesés tapasztalható, valamivel több, mint 400 ingatlant szereztek meg, míg egy évvel korábban 513-at. Az orosz vásárlók főként Hévízre koncentráltak.

Hévíz és Pécs is népszerű

A fővároson belül a legnépszerűbbnek továbbra is belvárosi területek számítottak a külföldiek körében, a legtöbb ingatlant a VII. kerületben és a VI. kerületben vásároltak az EU-n kívüli állampolgárok, míg az V. kerület a 4. helyet szerezte meg.

Összesen 793 ingatlan vettek meg a belvárosban, ami az összes EU-n kívüli vásárlások negyede, a budapestinek pedig több mint 37 százaléka.

A vidéki városok közül továbbra is Hévíz a külföldiek egyik kedvelt célpontja, ahol 58 ingatlant vásároltak, míg a második helyet Debrecen, a harmadikat pedig Pécs szerezte meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×