eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A kereskedők nem akarnak riogatni, de...

A kereskedők nem akarnak riogatni, de...

A kormány által tervezett nyolc javaslat egyike sem olyan, ami ne járna valamekkora hátránnyal a kiskereskedelmi vállalkozásokra, azok alkalmazottaira és közvetve a fogyasztókra is - mondta Vámos György, az Országos Kiskereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség is részt vett azon a keddi egyeztetésen, amelyen a kereskedelem szakmai szervezetei mondhatták el a véleményüket a kormány javaslatairól. Egy kétoldalas összefoglalót kaptak, amely felsorolta, hogy a kormány mely területeken mérlegel változásokat, a szakmai képviselői pedig írásban átadták előzetes állásfoglalásukat.

"Számunkra a legfontosabbak a vásárló érdekeit, és a kormány mind a nyolc pontja ütközhet a vásárlók érdekeivel. Ha ezeket a javaslatokat ebben a formában öntenék törvénybe, valahol

a vásárló is rosszul járhat"

- mondta az InfoRádiónak az Országos Kiskereskedelmi Szövetség főtitkára.  

A kérdésre, hogy áremelkedést jelentene, ha bevezetnék a megemelt vasárnapi pótlékot, minimumlétszámot vezetnének be, vagy környezetterhelési díjat kellene fizetni, Vámos György így felelt: "Nem szeretnénk riogatni senkit, de kíváncsiak lennénk arra, hogy a kormány milyen hatástanulmányok, szakértői számítások alapján jutott ezekhez a tervekhez. Mi attól tartunk, hogy ezeknek az intézkedéseknek a java része valamilyen módon egyértelműen

többletköltséget jelent a vásárlóknak is.

Más kérdés, hogy az egyes termékek áraiban milyen arányban jelenhetne meg."

Megjelent már egy olyan nyilatkozat is, hogy a kormány javaslatai nem tekinthetők véglegesnek, az OKSZ abban bízik, hogy az egyeztetések folytatódhatnak, és végül ezek az intézkedések nem kerülnek napirendre.

"Mindegyik javaslattal voltak fenntartásaink, ezért mi nem javasoljuk törvény formájába átültetni, mert a kitűzött célokkal ellentétben káros hatásai is lehetnek" - mondta Vámos György.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×