eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Felmentették a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság elnökét

Új elnököt nevezett ki a miniszterelnök a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság élére.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint a tisztséget 2017. január elsejétől Vitályos Eszter Zsuzsanna, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára tölti be. Elődjét, Homolya Róbertet más fontos megbízatása miatt mentette fel a miniszterelnök.

A javaslattevő, véleményező, döntés-előkészítő, koordináló szervként működő testület feladata az európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztéspolitika végrehajtásának összehangolása, a fejlesztéspolitika területén hozandó kormányzati döntések megalapozott előkészítése és a Miniszterelnökség központi koordinációs tevékenységének ellátása.

A Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság (FKB) elnökét a miniszterelnök nevezi ki. Tagjai az irányító hatóságok vezetői, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár által kijelölt két ember, valamint az igazoló hatóság vezetője. Az FKB elnöke és tagjai a bizottságban végzett tevékenységükért tiszteletdíjat nem kapnak.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×