eur:
394.11
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Már 15 hónapja esnek a termelői árak

Októberben 1,2 százalékkal alacsonyabbak voltak az ipari termelői árak, mint egy évvel korábban, az előző hónaphoz viszonyítva viszont - három hónap csökkenés után - 0,6 százalékkal emelkedtek - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Éves összevetésben a termelői árak 15 hónapja, tavaly augusztus óta csökkennek.

A belföldi értékesítésben az ipari termelői árak 1,2 százalékkal csökkentek, az árakat az energiaárak húzták le, a feldolgozóiparban 1,0 százalékkal emelkedtek a termelői árak, az energiatermelésben 6,2 százalékkal elmaradtak a tavaly októberitől.

A forintban számolt exportárak 1,3 százalékkal voltak alacsonyabbak a tavaly októberinél. A feldolgozóipar exportárai 0,7 százalékkal csökkentek, a fontosabb alágazatok közül egyedül a gyógyszerárak tartották magukat, a járműgyártás exportárai 0,5, a gépiparé 1,3, a számítástechnikai cikkeké 2,4 százalékkal estek.

Az év első tíz hónapjában az ipari termelői árak 2,0 százalékkal csökkentek a múlt év azonos időszakához hasonlítva, a belföldi árak 3,7, az exportárak 1,2 százalékkal estek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×