INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Az adriai-tengerfenék kutatására írt ki pályázatot Horvátország

InfoRádió / MTI
Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter egy konferencia keretében nyitotta meg az adriai-tengeri szénhidrogén, gáz és kőolaj kutatására és bányászására vonatkozó közbeszerzési pályázatot, amelyen negyven energetikai cég vett részt szerdán - írta a horvát köztelevízió (HRT) internetes oldala.

A pályázat november harmadikáig nyitott, a pályázatelbíráló bizottság két hónap alatt értékelné a beérkező pályázatokat, majd 2015 tavaszán írnák alá az első szerződéseket - jelentette ki a miniszter.

A norvég Spectrum cég készítette el a tengerfenék geológiai feltérképezését, amelynek a vezetője optimista, de egyben óvatos is, ami a lelőhelyeket illeti. A cég tájékoztatása szerint ezidáig huszonöt energetikai vállalat fejezte ki szándékát, hogy az adatszobában megtekintse a kutatási eredményeiket - tájékoztat a konferencián elhangzottakról a HRT honlapja.

Áldott Zoltán, az INA igazgatóbizottságának az elnöke elmondta: az INA ugyan még nem volt adatszobában, ahol a kutatási eredményeket tárolják, de biztos abban, hogy a horvát olajipari vállalat számára az ottani eredmények nem szolgálnak meglepetéssel. Kijelentette, hogy az INA ugyan nagyon érdekelt, de csak az adatszobában tett látogatás után hozza meg a döntést, hogy indul-e a közbeszerzési pályázaton - idézi a HRT Áldott szavait.

A címlapról ajánljuk