eur:
388.99
usd:
361.9
bux:
67983.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kamatdöntés - Londoni elemzők: a 3 százalékos alapkamatig nyitva az út

A magyar gazdaság jelenlegi kockázati és finanszírozási környezetében minimum 3,25 százalékos, de inkább 3,00 százalékos alapkamat eléréséig kínálkozik további monetáris enyhítési mozgástér - vélekedtek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának újabb 0,20 százalékpontos keddi kamatcsökkentése után londoni pénzügyi elemzők.

William Jackson, az egyik legnagyobb citybeli gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokra szakosodott vezető közgazdásza értékelésében közölte: a keddi kamatdöntés után a ház az általa eddig jósolt 3,50 százalékról 3,00 százalékra módosította az idei év végi MNB-alapkamatra szóló előrejelzését.

Jackson szerint jóllehet a magyar gazdaság bruttó külső finanszírozási igénye a legmagasabbak között van a globális feltörekvő térségen belül, azonban a forint "figyelemreméltó épségben vészelte át" a régió piacainak legutóbbi kilengéseit.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×