eur:
389.43
usd:
361.95
bux:
68601.74
2024. május 7. kedd Gizella

Mélyen a spekulatív sávba minősítette vissza Ukrajnát a Moody's

Mélyen a spekulatív sávba minősítette vissza Ukrajna eddig is nagyon gyenge adósbesorolását pénteken a Moody's Investors Service, egyebek mellett az egyre aggasztóbb külső ukrán likviditási pozícióval indokolva a lépést.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja péntek éjjel, az európai és amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy Ukrajna államkötvény-osztályzatát az eddigi "B3"-ról "Caa1"-re rontotta, és az új osztályzatot is azonnal leminősítési felülvizsgálat alá vette.

A "Caa1" besorolás - amely más hitelminősítők módszertanában "CCC plusz"-nak felel meg - már rendkívüli kockázatokra figyelmezteti a befektetőket az érintett adóssal kapcsolatban.

A Moody's a leminősítés indokai között kiemelte, hogy Ukrajna devizatartalékai más most is nagyon alacsonyak, miközben várhatóan növekszik az e tartalékokra nehezedő nyomás az erősödő hazai devizakereslet és a 2014 végéig esedékessé váló jelentős devizaadósság-törlesztési kötelezettségek miatt.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×