eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Növekedtek a Chrysler eladásai augusztusban

Növekedtek a Chrysler autógyártó eladásai az amerikai piacon augusztusban. Az eladások 12 százalékkal bővültek, hat éve nem volt ilyen jó augusztusa a cégnek, 166 ezer személygépkocsit és kamiont adott el.

Autóipari elemzők szerint Amerikában a vásárlók már az összes kategóriában vesznek autókat, ahogy egyre jobban javul a gazdaság helyzete. Az LMC Automotive tanácsadó cég szerint augusztusban az Egyesült Államokban a gépkocsieladások megközelítették az 1,5 milliót.

Bár népszerűbbé kezdenek válni a kisméretű autók, mint a közepes méretűek, a vásárlókat már az üzemanyagárak se riasztják el. Augusztusban három éve nem voltak ilyen alacsonyak az üzemanyagárak.

A TrueCar.com adatai szerint az amerikaiak minden eddiginél több pénzt fizetnek az autóikért. Egy autó átlagos vételára 31 252 dollár volt augusztusban, amely majdnem 1000 dollárral több mint az előző augusztusi átlagos ár. Az internetes oldal statisztikái szerint a Chrysler, Ford, Honda, Nissan és Volkswagen autógyártóknak mind rekordmagas eladásai árai voltak augusztusban.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×