eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mire jó az okosmérés?

Az okosmérés nemcsak pontosabb adatokkal szolgál a villamosenergia-rendszert irányítók számára, de felgyorsíthatja a takarékossághoz vezető fogyasztói szemléletváltást a Magyar Villamosenergia-ipari és Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezérigazgatója szerint.

A fogyasztói és termelői szokások megismerésére, és a többlet szolgáltatások kifejlesztésére hozták létre az okosmérést. Bertalan Zsolt, a Mavir Zrt. igazgatója az InfoRádiónak azt mondta, nemcsak a mérés tud többet, hanem a fogyasztók szemléletmódjának változtatására is alkalmas. Láthatjuk, hogy mennyi villamos energiát fogyasztunk, ebből hogyan tudunk gazdálkodni vagy spórolni.

Az okosmérésnél nemcsak beolvassuk az adatokat, hanem lehetőség van egy fordított kommunikációra is, így egy rendszerszintű szolgáltatásban a fogyasztó is érdekeltté válik.

Háztartási szinten ez akár azt is jelentheti, hogy a fogyasztói közösség igényei szerint működteti a Mavir Zrt. például a elektromos vízmelegítőket.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×