eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Kissé erősödött éjjel a forint

A hétfő esti enyhe gyengülés után kissé erősödött éjjel a forint az euróval szemben a bankközi kereskedésben.

Az eurót 294,65 forinton jegyezték kedd reggel, nem sokkal hét óra után a hétfő késő esti 294,80 forintos szintek után. Hétfőn késő délutánig erősödött a forint: reggel még 296 forint felett is, délután pedig 294,50 forint alatt is jegyezték az európai közös fizetőeszközt.

Az euró dollárárfolyama a hétfő késő esti csökkenés után emelkedett hajnalban: 1,2866 dolláron jegyezték kedd reggel az eurót.

A forint hasonló ívet járt be a többi fontos nemzetközi devizával szemben is. A svájci frankot 237,38 forinton, az amerikai dollárt 229,05 forinton, míg a japán jent 2,2642 forinton jegyezték kedd reggel.

Kedden több esemény is irányt szabhat a devizapiaci kereskedésnek. Makrogazdasági adatok közül a májusi német feldolgozóipari termelés befolyásolhatja a piacokat, míg délután a Nemzetközi Valutaalap (IMF) friss makrogazdasági előrejelzései lehetnek árfolyammozgató hatással. Ülést tart kedden az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) is. Szerdán a nemzetközi piacok az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed monetáris tanácsának legutóbbi üléséről készült jegyzőkönyvre, a forintpiaci kereskedők pedig a Magyar Nemzeti Bank által kiadott hasonló jegyzőkönyvre figyelhetnek.

Kedd reggelre a cseh korona alig mozgott, míg a lengyel zloty kissé erősödött az euróhoz képest. Az eurót 25,968 koronán, illetve 4,3104 zlotyn jegyezték reggel.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×