eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Egyre többen dolgoznak feketén - lapszemle

Egy év alatt másfélszeresére nőtt azon vállalkozások száma, amelyek be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztattak - írja a Népszabadság. Összesen 3,4 milliárd forintot követel az adóhivatal azoktól a társaságoktól, amelyek nem az előírásoknak megfelelően vették igénybe az innovációt támogató adókönnyítést - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Népszabadság azt írja, egy év alatt másfélszeresére nőtt azon vállalkozások száma, amelyek be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztattak. A cikk szerint az érintett munkáltatók milliárdos nagyságrendű károkat okoznak a költségvetésnek: tavaly csaknem 1,1 milliárd forint nettó adókülönbözetet állapított meg az adóshatóság a be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatását feltáró ellenőrzések során.

Összesen 3,4 milliárd forintot követel az adóhivatal azoktól a társaságoktól, amelyek nem az előírásoknak megfelelően vették igénybe az innovációt támogató adókönnyítést - olvasható a Magyar Nemzetben. Az adóhatóság tájékoztatása szerint több mint 700 vállalkozás igyekezett elszámolni adókötelezettségének megállapításakor a kutatásra, fejlesztésre fordított kiadásait.

Az Index írása szerint nincs vita abban, hogy a jövő az okostelefonoké, olyan mértékben növekszik részesedésük a teljes mobilpiacon, hogy azt várnánk, néhány év alatt kihalnak a nem okos mobilok. A portál azt írja, ez azonban csalóka, az úgynevezett feature telefonokra vagy butaphone-okra még sokáig megmarad az igény, és nem csak a fejlődő világban.

A Népszabadság azt írja, törnek, deformálódnak a villamossínek a felújított Margit hídon, amelynek élettartamát nagymértékben csökkenti, hogy a szerelvények rendre nagyot zökkennek a sérüléseknél. A BKK mindössze négy törést észlelt, a hibák a közlekedési holding szerint "nem rossz illesztésből adódtak".

Tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság hajléktalanokat érintő döntését a főpolgármester, ugyanakkor a Magyar Nemzetnek kijelentette: a testület "akarva-akaratlanul" lehetővé tette, hogy hajléktalanok tömegei lakhassanak a közcélú aluljárókban. Tarlós István a lapban arról beszélt, hogy az Ab-határozat visszahozhatja a 2010 előtti időket, amikor a fedél nélkülieknek "az akkori liberális felfogás szerint elidegeníthetetlen joguk volt szabadon megfagyni, meghalni".

Az Index azt írja, az ENSZ Népesedési Alapja szerdán adta ki éves jelentését, amiben többek között azt is megfogalmazza, hogy a fogamzásgátlás alapvető emberi jog. Arra még nem volt példa, hogy a szervezet ilyen nyíltan kiállt volna a fogamzásgátlás mellett.

Növeli a kormány a gyógyszerkassza keretét, írja a Napi Gazdaság. A kabinet 30 milliárddal egészíti ki a kasszát, mert decemberre már nem jutott forrás. A tavalyi évhez képest még így is 70 milliárd forintot spórolt az állam.

A Portfolio.hu azt írja, olajpiaci belháború körvonalazódik Oroszországban azáltal, hogy nemrég hazatért az orosz kőolajexport meghatározó szereplője, a Gunvor mögött álló Gennagyij Tyimcsenko. A hivatalos beszámolók szerint a korábban Svájcban élő orosz milliárdos adózási okokból tért vissza hazájába, de egyes elemzők szerint inkább az orosz energetika urának, Igor Szecsinnek a megzabolázása lesz a feladata.

A Pénzcentrum.hu a Magyar Építész Kamara elnökével közöl interjút, többek között a város és a vidék kapcsolatáról, a családi házak és lakások megítéléséről, illetve arról, hogy mennyivel drágulhat a jövőben az építészeti tervezés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Borzasztó szerencséje volt  - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.

A német gazdaság vagy a válogatott pörög majd jobban az Eb-n?

A 2006-os labdarúgó-világbajnokságra tündérmeseként emlékeznek vissza Németországban, a válogatott bronzérme mellett a gazdasági hatások miatt is. Sokan hasonlóban reménykednek idén nyáron is, ám sok mindentől függ, hogy a tündérmese megismétlődik-e.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína jelezte, hogy az USA és az EU által bevezetett kereskedelmi korlátozások megtorlásaként dömpingellenes vizsgálatot indít az európai és amerikai vegyianyag-behozat területén. A kereskedelmi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy vizsgálja a fogyasztói elektronikai és autóiparban széles körben használt hőre lágyuló polioximetilén-kopolimer behozatalát az EU-ból, az Egyesült Államokból, Japánból és Tajvanról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×