eur:
390.54
usd:
364.23
bux:
68269.56
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Így vadásszák le a magyar kalózokat

Éjjellátó berendezésekkel figyelik a Cinema City mozikban az új James Bond-film, a Skyfall nézőit. Azért van erre szükség, hogy megelőzzék a sikerfilmek rögzítését - mondta az InfoRádiónak a húsz magyarországi filmszínházat működtető I. T. Magyar Cinema Kft. marketing és pr-igazgatója.

A Harry Potter film magyarországi premierjét egy nappal el kellett halasztani, mert Magyarországon annyira erős a kalózkodás, vagyis illegálisan rögzített filmek kerülnek a világhálóra - nyilatkozta az InfoRádiónak Buda Andrea. Emiatt bizonyos filmek esetében éjjellátó távcsövekkel figyelik vetítés közben a közönséget, hogy kiszűrhessék a kalózokat.

A távcsövek ahhoz hasonlóak, amilyeneket a vadászok használnak éjjelente.

Az illegális rögzítés bűncselekménynek számít - tette hozzá az igazgató.

Eddig egy kalóz "bukott le", de később kiderült, hogy nem illegális cselekményt valósított meg, csupán pityókás állapotban helytelenkedett a moziban.

Buda Andrea arról is beszélt, hogy ők arra is nagyon ügyelnek, hogy az ellenőrzések semmilyen módon ne zavarják a kikapcsolódásra vágyó közönséget. Mint mondta, gyakran a külföldi stúdiók határozott kérésére kell megfigyeléseket végezniük.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×