eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Fitch megvárja a magyar IMF-tárgyalások eredményét

Valószínűtlennek nevezte Fitch Ratings hitelminősítő vezető elemzője, hogy azt megelőzően változtatnának Magyarország adóskockázati besorolásán, amíg nem áll rendelkezésére több információ a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalások kimeneteléről.

Matteo Napolitano a Reuters brit hírügynökségnek adott interjúban úgy fogalmazott: "Magyarország jövőre meglehetősen nagy kihívás elé néz adósságának külső refinanszírozását illetően. Ezért egy IMF-es mentőhálónak - ha Magyarország bármilyen okból nem jutna forráshoz a nemzetközi piacokon - kellően nagynak kellene lennie ahhoz, hogy képes legyen helyettesíteni a piacot".

A Fitch november 11-én a leminősítés lehetőségére utaló stabilról negatívra rontotta Magyarország hosszú távú adóskockázati besorolásának kilátását. A hitelminősítő a külföldi államadósságra "BBB-", míg a forintadósságra "BBB" osztályzatot tart fenn. Mindkét besorolás befektetésre ajánlott.

Egy másik hitelminősítő , a Moody's Investors Services november 24-ről 25-re virradó éjjel vonta meg Magyarországtól a befektetési ajánlású adósbesorolást. A szervezet a korábbi "Baa3"-ról egy fokozattal "Ba1"-re rontotta a magyar kormánykötvény-osztályzatot, és az új besorolásra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×