INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Hétfőig gondolkodhatnak a Rába részvényesei

Infostart / InfoRádió
Jövő hétfőig lehet felajánlani a Rába-részvényeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek megvételre. Az állam meghatározó tulajdont szerezne a járműipari vállalatban. A Portfolio.hu elemzője az InfoRádiónak azt mondta, hogy az ajánlati ár vonzónak számít.

815 forint az ajánlati ár a Rába-részvényekre, a lehetőség azonban már csak pár napig áll fenn. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. főigazgatója azt mondta: az ár iparági és tőkepiaci szakértők szerint is reális.

Polacsek Csaba hozzátette: a cél a meghatározó tulajdonrész megszerzése a Rábában..

A Porfolio.hu elemzője az InfoRádiónak azt mondta, hogy az ajánlott ár jelentős prémiumot jelent a bejelentés előtti időszakhoz képest. Nagy Viktor hozzátette: vannak olyan befektetők, akik ennél magasabb áron jutottak a Rába-részvényhez, és ők akár bízhatnak abban is, hogy a járműipari papír árfolyama emelkedhet a jövőben, ugyanakkor kockázatai is vannak annak, ha most nem élnek az állam által ajánlott lehetőséggel.

Az elemző szerint van esély arra, hogy a magyar állam meghatározó tulajdonos lesz, a piacon úgy tudni, hogy a nagyobb alapkezelők felajánlják Rába-részvényeiket vételre. A magyar állam - a maláj gépipari DRB Hicom által felajánlott tulajdoni hányadot figyelembe véve - jelenleg 29 százalékos szavazati jogot biztosító befolyással rendelkezik a Rába Járműipari Holding Nyrt-ben. A részvénytulajdonosok az UniCredit Banknál élhetnek a lehetőséggel, a pénzintézet nem számít fel semmilyen jutalékot.

Kapcsolódó hang

Polacsek Csaba
 


Nagy Viktor
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk