eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hétfőig gondolkodhatnak a Rába részvényesei

Jövő hétfőig lehet felajánlani a Rába-részvényeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek megvételre. Az állam meghatározó tulajdont szerezne a járműipari vállalatban. A Portfolio.hu elemzője az InfoRádiónak azt mondta, hogy az ajánlati ár vonzónak számít.

815 forint az ajánlati ár a Rába-részvényekre, a lehetőség azonban már csak pár napig áll fenn. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. főigazgatója azt mondta: az ár iparági és tőkepiaci szakértők szerint is reális.

Polacsek Csaba hozzátette: a cél a meghatározó tulajdonrész megszerzése a Rábában..

A Porfolio.hu elemzője az InfoRádiónak azt mondta, hogy az ajánlott ár jelentős prémiumot jelent a bejelentés előtti időszakhoz képest. Nagy Viktor hozzátette: vannak olyan befektetők, akik ennél magasabb áron jutottak a Rába-részvényhez, és ők akár bízhatnak abban is, hogy a járműipari papír árfolyama emelkedhet a jövőben, ugyanakkor kockázatai is vannak annak, ha most nem élnek az állam által ajánlott lehetőséggel.

Az elemző szerint van esély arra, hogy a magyar állam meghatározó tulajdonos lesz, a piacon úgy tudni, hogy a nagyobb alapkezelők felajánlják Rába-részvényeiket vételre. A magyar állam - a maláj gépipari DRB Hicom által felajánlott tulajdoni hányadot figyelembe véve - jelenleg 29 százalékos szavazati jogot biztosító befolyással rendelkezik a Rába Járműipari Holding Nyrt-ben. A részvénytulajdonosok az UniCredit Banknál élhetnek a lehetőséggel, a pénzintézet nem számít fel semmilyen jutalékot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×