INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Népszerű karácsonyi ajándék a kozmetikai csomag

Infostart / InfoRádió
Több mint kétmillió darab kozmetikumokat tartalmazó ajándékcsomag kelt el tavaly a karácsonyi szezonban - tette közzé a Nielsen. Farkas Mónika, a piackutató társaság munkatársa azt mondta: jellemző, hogy az olcsóbb összeállításokat keresik a vásárlók, a legtöbben az ezer forint alatti csomagot vásárolták, és nőtt a két-háromezer forint közötti csomagok részaránya is.

Az olcsóbb áruk irányába mozdult el a kereslet a dezodorok és testápoló termékek 3 milliárd forintos piacán - közölte a Nielsen Piackutató.

A piackutató adatai szerint tavaly több mint 2 millió, testápolókat és kozmetikumokat tartalmazó ajándékcsomagot vásároltak a karácsonyi ünnepi szezonban.

Két év tapasztalata alapján a kozmetikai ajándékcsomagok értékesítésének csúcsidőszaka a karácsonyt közvetlenül megelőző két hét. A tavalyi karácsonyi kozmetikai csomagokba dezodorból került a legtöbb, utána a korábbi években vezető tusfürdő következett, megelőzve a kéz- és testápoló krém, szappan, illetve sampon termékeket.

A piac a legolcsóbb, ezer forintnál alacsonyabb áron kínált csomagok felé mozdult el, piaci részesedésük 24 százalékról 30 százalékra emelkedett a múlt év karácsonykor az előző évi szintről, a 2.000-2.499 forint közötti kozmetikai csomagok piaci részesedése 4 százalékról 5 százalékra nőtt.

Hanganyag: Panulin Ildikó


A címlapról ajánljuk