eur:
388.51
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

KSH: Az ipari termelés júliusban 0,3 százalékkal nőtt

Az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 0,3 százalékkal nőtt, az első hét hónapban 7,0 százalékkal volt magasabb, mint 2010 azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A részletes adatok megegyeznek az előzetesen közölttel: az ipari termelés volumene júliusban az előző hónaphoz képest 0,8 százalékkal nőtt szezonálisan és munkanaphatástól megtisztítva. Az előző év azonos időszakához viszonyítva, munkanaphatással kiigazítva 2,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A KSH közlése szerint az ipar júliusi termelésének és exportértékesítésének alakulásában az alacsonyabb bázis és a munkanaphatás egyaránt szerepet játszik. Tavaly júliusban a termelésben 9,8 százalékos, az exportban 12,4 százalékos volumennövekedés volt, szemben az előző hónapban regisztrált - rendre - 15,7, illetve 22,9 százalékos növekedéssel valamint a tavaly augusztusi 18,2 és 23,4 százalékos emelkedéssel.

Az előző hónapokhoz hasonlóan a hazai eladások idén júliusban sem érték el a bázisév szintjét, a júniusi 4,4 százalék után a visszaesés 7,3 százalékosra gyorsult a munkanappal kiigazított adatok szerint.

Júniusban az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához képest 1,4 százalékkal csökkent. A munkanappal korrigált júniusi ipari termelés 1,0 százalékos növekedést mutatott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×