eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kié lesz Magyarország legjobb állása?

Már több mint 120 pályázat érkezett az ország legjobb állására "turisztikai élményellenőrnek." A jelentkezési határidőt május 10-ig meghosszabbították a szervezők.

A Szarvas Város Önkormányzata által meghirdetett állás elnyerője 2011 augusztusában családjával térítésmentesen kipróbálhatja, ellenőrizheti a Körös-parti város turisztikai látványosságait, szállodáit, éttermeit 30 napos, határozott idejű munkaszerződés keretében. A jelentkezőknek blogot kell vezetniük élményeikről bruttó 500 ezer forint fizetésért.

"Várják azon kisgyermekes családok, vagy párok pályázatát, akik kedvelik a rendhagyó, akár extrém helyzeteket, nem félnek megmutatni magukat és élményeiket a világnak mindarról, ami velük történik az Alföld szívében" - olvasható a felhívásban.

A kezdeményezés célja megismertetni az országgal Szarvas egyedi turisztikai és szabadidős lehetőségeit, ennek érdekében a város lakosai, civil szervezetek és helyi vállalkozások, éttermek, szállodák és panziók fogtak össze. Van, aki kerékpárokat ad kölcsön, más csónakot, de felajánlottak már a többi között bográcsos családi vacsorát és különböző kulturális programokat is.

A legtöbb pályázó a húszas, harmincas éveiben jár, de képviselteti magát az idősebb korosztály is. A jelentkezők nagy része diplomával rendelkezik, többen turisztikai végzettségűek. Az ország minden szegletéből érkeznek a pályázatok, így Győrtől Debrecenig, Tépszentmiklóstól Tószegig - közölte a Szarvas Tourinform pénteken az MTI-vel.

A többlépcsős kiválasztás alatt a pályázók és az érdeklődők megismerhetik a várost, kifejthetik elképzeléseiket arról is, milyen további programokat, eseményeket rendeznének itt, ha erre felkérést kapnának. A független zsűriben helyet kap a lelkész, szállodavezető, önkormányzati munkatárs és a rendszeresen itt nyaraló is, továbbá Novák Péter énekes, aki gyakran pihen a városban.

A döntőbe jutottak júliusban meghívást kapnak egy hétvégére és a helyszínen dől majd el, melyik család tölthet el egy élményekkel teli augusztusi hónapot a Körös parti városban.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×