eur:
389.3
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csak kis mozgás várható a térségbeli devizák árfolyamában

Iránytalan, a jelenlegi szint környékén ingadozó árfolyamokra számítanak kedden a térségbeli devizák körében; korán reggel az euró 278,93 forint volt a nemzetközi devizapiacon a hétfő éjszakai 278,85 után.

Az eurót 1,2205 dolláron jegyezték kedden reggel röviddel hét óra előtt a nemzetközi bankközi kereskedelemben, szemben a hétfő éjszakai 1,2225 dollárral. Az euró viszonylag stabil, tartja a hét végén és hétfőn elért árfolyamát a dollárral szemben a görög szuverén adósságbesorolás Moody's általi visszaminősítése ellenére is.

Az euró a múlt hét végén és a hét elején gazdasági fellendülésre utaló makrogazdasági adatoknak köszönhetően tett szert erősödő lendületre. Először a kínai export adatok cáfoltak rá arra az aggodalomra, hogy az euróövezeti pénzügyi válság rendezésére hozott intézkedések globális szinten fékezhetik a gazdasági fellendülést, majd hétfőn az euróövezet áprilisi ipari termelése okozott meglepetést a várnál lényegesen kedvezőbb adatokkal.

Az euró kedden két ellentétes tényező, a Moody's görög visszaminősítése és a javulásnak indult befektetői hangulat hatásának kitéve keresi majd az irányt, de a piacon úgy látják, hogy a már hosszabb ideje tartó gyengülő trend korrekciójának van még némi pozitív mozgástere.

A térségbeli devizák árfolyamának alakulását kedden is az euró/dollár árfolyamnak a nemzetközi befektetői kockázatvállalás alakulását tükröző mozgásától teszik függővé a piacon.

Az euró 278,93 forint volt kedd reggel a nemzetközi devizakereskedelemben a hétfő éjszakai 278,85 után. A forint 3,09 százalékkal áll gyengébben tavaly év végi árfolyamánál.

A lengyel zloty 4,0668 az euróval szemben a hétfő esti 4,0447 után. A zloty 0,94 százalékkal erősebb tavaly év végi árfolyamánál.

A cseh korona 25,575-ös euró jegyzésen állt kedden reggel hét óra előtt a hétfő éjszakai 25,587 után. A korona 3,08 százalékkal erősebb, mint tavaly év végén.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×