eur:
385.38
usd:
355
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Újabb 500 ember veszti el a munkáját

Ötszáz dolgozójától válik meg a Sága Foods Kft. Sárváron - értesült az MTI pénteken az üzemben összehívott munkásgyűlésről távozó dolgozóktól.

Azt, hogy pontosan kiket küldenek el, június 10-ig közlik, a létszámcsökkentést fokozatosan hajtják majd végre, a munkahelyek valószínűleg november végéig szűnnek majd meg - nyilatkozták az MTI-nek nevük elhallgatását kérő dogozók.

A leépítést a dolgozók elmondása szerint Sága vezetése a megrendelések csökkenésével, termékeik piacainak beszűkülésével indokolta. Az 1.800 dolgozóból a létszámcsökkentést követően valószínűleg csak 1.300-an maradhatnak.

Az MTI szerette volna megkérdezni a részletekről a Sága vezetőit is, de a hírügynökség tudósítóját a biztonsági őrök nem engedték be a gyár területére. Közvetett módon annyit közöltek a sajtó munkatársaival, hogy egy kommunikációs ügynökségen keresztül közleményt adnak ki a tervezett intézkedésekről.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×