eur:
388.96
usd:
363.6
bux:
68179.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szinte minden vállalatnak kárt okoznak az internetes támadások

Az internetes támadások a vállalatok 98 százalékánál okoz anyagi veszteséget - derül ki a Symantec által, 1000 cég körében elvégzett nemzetközi felmérésből. Gombás László, a társaság magyarországi képviseletének vezető rendszermérnöke elmondta: a válaszadók szerint a támadások sokkal gyakoribbakká váltak az elmúlt két év során. Ez a szám a gazdasági válság hatására tovább növekedhet, mivel a cégeknek kevesebb pénze jut a védekezésre.

A Symantec által megkérdezett nagyjából 500 európai és ugyanennyi tengerentúli vállalat szinte mindegyike azt mondta: anyagi veszteséget jelentenek számukra az internetes támadások.

A legtöbbször, az esetek 46 százalékában le kell állniuk a termeléssel, ez pedig bevételkiesést okoz, de szintén nagy gondot okoznak a csalások és a vállalati adatok eltulajdonsítása. Gyakran az ügyfelekkel romlik meg a kapcsolat a hackerek támadásai miatt. Egyetlen vállalati adat eltulajdonítása átlagosan 100-250 dollárnyi veszteséget okoz egy cégnek.

A cégek ugyanakkor beszámoltak arról, hogy egyre nehezebben tudják fenntartani biztonsági rendszerüket, főleg a pénzhiány teszi egyre bonyolultabbá a rendszerek védelmét. Emellett az internetes támadók is egyre bonyolultabb eszközöket alkalmaznak.

Bár a Symantek Magyarországon nem vizsgálódott, Gombás László szerint itt is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a hazai vállalatok lényegesen kevesebbet költenek rendszervédelemre, mint a nyugat-európaiak.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×