eur:
388.6
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A jegybank ellenezte a PSZÁF döntését

Pénteki határozatában 10 napra felfüggesztette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a magyarországi befektetési alapkezelők által kezelt nyíltvégű ingatlanalapok és ingatlanalapok alapjai befektetési jegyeinek forgalmazását.

Ez azt jelenti, hogy az érintett befektetési alapok jegyeit ez alatt az idő alatt nem lehet megvásárolni, illetve visszaváltani.

Az intézkedés céja, hogy megállítsa az ágazatban a pénzügyi válság miatt elindult jelentos tőkekivonási hullámot.

Az Index azt írta: a Befektetési Alapkezelők Szövetsége már korábban jelezte a kormánynak, hogy a betéti kamatok és az állampapírpiaci hozamok megugrása miatt a kisbefektetők és az intézményi befektetők kivonják tőkéjüket az alapokból és más megtakarításokat keresnek.

Az internetes lap úgy tudja: a felfüggesztést feleslegesnek tartotta, így ellenezte több ingatlanalapkezelő, és a Magyar Nemzeti Bank is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×