eur:
401.9
usd:
370.73
bux:
74186.61
2024. október 21. hétfő Orsolya

Pozitívan nyitott a vezető ázsiai és ausztrál tőzsdék többsége

A múlt heti jelentős csökkenés után hétfőn emelkedéssel nyitott a vezető ázsiai tőzsdék többsége, amelyek a kereskedés félidején túl is a nyereséges oldalon álltak.

A szakemberek ezt a pénzügyi nagyhatalmak hétvégi tárgyalásainak és határozott döntéseinek tudják be.

Röviddel 6:30 óra előtt a sydney-i tőzsde 4,03 százalékos, a szöuli 2,38 százalékos, a szingapúri 1,65 százalékos, a hongkongi pedig 2,85 százalékos nyereségen volt.

A tokiói tőzsde hétfőn hivatalos ünnepnap lévén nem nyitott ki.

Továbbra is gyengélkedik a sanghaji tőzsde, amely 3,4 százalékos veszteségen állt, de 2,87 százalékkal gyengült a tajpeji értéktőzsde irányadó mutatója is.

Címlapról ajánljuk
Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Moldovában elnökválasztást és az uniós csatlakozásról szóló konzultatív népszavazást tartottak a hétvégén. Előbbi a regnáló elnök első fordulós győzelmét hozta, ám hogy a második fordulót is megnyeri-e majd, az nyitott kérdés Pászkán Zsolt, a Külügyi Intézet külső munkatársa szerint.

Koji László: Magyarországon is sikere lehetne az úgynevezett osztott tulajdonú lakásoknak

Az építőipar jelentős részét helyzetbe hozza a kormány által bejelentett új gazdaságpolitikai akcióterv, és emellett várhatóan abban is sokat segít majd, hogy megoldja sok fiatal lakhatási gondját – mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Beszámolt egy itthon teljesen új lakásvásárlási konstrukcióról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×