eur:
387.16
usd:
356.31
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Az MNB elnökével és vezető politikusokkal konzultál a válságról Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc pénteken délután konzultál a kormány tagjaival, valamint a szocialista frakció vezetésével konzultál a pénzügyi válság miatt kialakult helyzetről. Ezután Simor Andrással, a jegybank elnökével közösen arról kívánnak megbeszélést folytatni a parlamenti pártok frakcióvezetőivel, hogy mit kell tennie közösen a törvényhozásnak, a kormánynak és a jegybanknak a nemzeti érdekek védelmében.

Gyurcsány Ferenc szerint a pénzügyi válság egyre kiterjedtebb, mára elérte Magyarországot is, és ebben a helyzetben a magyar emberek érdekeinek védelmében, össze kell fognia a jegybanknak, a munkaadóknak, a munkavállalóknak, a törvényhozásnak, valamint a kormánynak, egyetértésre kell jutni a teendőkről, és együtt kell működni.

A kormányfő kiemelte: általános idegesség, bizonytalanság uralja a világ tőzsdéit, a legfontosabb pénzügyi központok indexe Délkelet-Ázsiától Európáig rohamosan csökken, ezen a héten a részvények az értékük ötödét elveszítették. Hozzátette: a pénzügyi válság egyre kiterjedtebb, és mára elérte Magyarországot is.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a betétesek az állam által vállalt garancia miatt teljes biztonságban vannak, nem kell aggódniuk. A részvénytulajdonosok azonban nagy veszteségeket könyvelnek el.

"Az a feladatunk, hogy minden eszközzel korlátozzuk a pénzügyi válság károkozását Magyarországon" - jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint a legfontosabb szereplőknek, a jegybanknak, a munkaadóknak, a munkavállalóknak, a törvényhozásnak és a kormánynak ilyen helyzetben egyetértésre kell jutni a teendőkről, és együtt kell működni egymással.

A kormányfő ezért délután konzultál a kormány tagjaival, valamint a szocialista frakció vezetésével, majd Simor Andrással, a jegybank elnökével közösen találkozik a parlamenti pártok frakcióvezetőivel, akikkel azt vitatják meg, mit kell tennie közösen a törvényhozásnak, a kormánynak és a jegybanknak a nemzeti érdekek védelmében.

"Újra kell gombolni a 2009-es kabátot, mert új helyzet van, amelyben az elmúlt hónapokban, években megfogalmazott szándékok, illetve eszközök nem alkalmasak arra, hogy választ adjanak a kihívásokra" - közölte a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×