INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

Áram: nagyfogyasztóknak piaci ár

Infostart

Az ipari fogyasztók kénytelenek az áramért piaci árat fizetni, míg a lakossági árakat a Magyar Energia Hivatal felügyeletével alakítják ki - mondta az InfoRádiónak a szervezet ár- és gazdasági elemző főosztályának vezetője. Szöllősi László hozzátette: az úgynevezett egyetemes szolgáltatók a költségeik felett egy meghatározott árrést érvényesíthetnek csak.

Az ipari fogyasztók a piaci árat, míg a lakosságiak az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó jogszabály alapján képzett árat fizetik majd - mondta az InfoRádiónak a Magyar Energia Hivatal főosztályvezetője.

Szöllősi László közölte: ennek az árképzésnek számos előírását már rögzíti a jövő év január elsején hatályba lépő villamosenergia-törvény, amely előírja, hogy az egyetemes szolgáltatásban részesülő fogyasztóknál árváltozásra csak negyedévenként kerülhet sor.

Jogszabály rögzíti majd azt is, hogy az egyetemes szolgáltatói árszabályozásnak milyen tényezőket kell érvényesítenie azon rendszerhasználati elemek árán túl, amelyet minden villamosenergia-fogyasztónak meg kell fizetnie - tette hozzá a főosztályvezető.

Az egyetemes szolgáltatói árat a Magyar Energia Hivatal hagyja majd jóvá - mondta Szöllősi László.

Hanganyag: Panulin Ildikó

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018