eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Áram: nagyfogyasztóknak piaci ár

Az ipari fogyasztók kénytelenek az áramért piaci árat fizetni, míg a lakossági árakat a Magyar Energia Hivatal felügyeletével alakítják ki - mondta az InfoRádiónak a szervezet ár- és gazdasági elemző főosztályának vezetője. Szöllősi László hozzátette: az úgynevezett egyetemes szolgáltatók a költségeik felett egy meghatározott árrést érvényesíthetnek csak.

Az ipari fogyasztók a piaci árat, míg a lakosságiak az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó jogszabály alapján képzett árat fizetik majd - mondta az InfoRádiónak a Magyar Energia Hivatal főosztályvezetője.

Szöllősi László közölte: ennek az árképzésnek számos előírását már rögzíti a jövő év január elsején hatályba lépő villamosenergia-törvény, amely előírja, hogy az egyetemes szolgáltatásban részesülő fogyasztóknál árváltozásra csak negyedévenként kerülhet sor.

Jogszabály rögzíti majd azt is, hogy az egyetemes szolgáltatói árszabályozásnak milyen tényezőket kell érvényesítenie azon rendszerhasználati elemek árán túl, amelyet minden villamosenergia-fogyasztónak meg kell fizetnie - tette hozzá a főosztályvezető.

Az egyetemes szolgáltatói árat a Magyar Energia Hivatal hagyja majd jóvá - mondta Szöllősi László.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×