eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Üzleti döntéshozók: inkább Trabant, mint Lexus

Az átlagos magyar üzleti döntéshozó Opellel jár, többnyire van életbiztosítása, tagja valamilyen önkéntes nyugdíjpénztárnak, és háztartása havi összjövedelme nem haladja meg a félmillió forintot - derül ki a Szonda-Ipsos és a GfK közös felméréséből.

A felmérés készítői üzleti döntéshozónak azt tekintik, akinek legkevesebb hat beosztottja van, és évente legalább ötvenmillió forint felhasználásáról dönt. Ilyenek 176 ezren vannak Magyarországon.

A reprezentatív, kétezer fős mintából a megkérdezettek harminc százaléka hallgatott háztartásának havi jövedelméről. Az összes többi kérdésre szívesebben válaszoltak.

A négy évvel ezelőtti felméréshez képest a legnagyobb különbség az, hogy ma már háztartásaikban több az autó: míg 2003-ban majdnem tizenhét százalékuk mondta azt, hogy nincs autója, ez az arány tíz százalék alá csökkent, és tíz százalékponttal nőtt azoknak a háztartásoknak a száma, amelyek legalább két autót használnak.

A legtöbben Opellel vagy Volkswagennel járnak. A tizenhat leggyakoribb autómárka közül csak három tartozik a luxuskategóriába, de ezekből összesen nem használnak annyit, mint Fordot, amely a lista harmadik helyezettje. Vagyis az átlagos üzleti döntéshozó vagy kerüli a feltűnést, vagy cége csak ilyen autót engedélyez.

Befektetések

A válaszadók több mint felének befektetései nem érik el a tízmillió forintot, tíz és húszmillió között van nagyjából minden tizedik döntéshozó befektetett pénze, egyharmaduk viszont erre a kérdésre ugyanúgy nem volt hajlandó válaszolni, mint a jövedelmét firtatóra.

Sokkal kevesebben fektetnek ingatlanba, mint négy évvel ezelőtt, és továbbra is az életbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztár a legnépszerűbb befektetési forma.

A válaszokból az is kiderült, hogy ebben a társadalmi rétegben még mindig több embernek van Trabantja, mint Chryslere vagy Lexusa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×