eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Százötven millióba kerülhet a hibás tőzsdei megbízás

Drágának bizonyult az egyik részvénykereskedéssel foglalkozó cég OTP-papírokra adott megbízása. A piacon rövid idő alatt 200 ezer darab OTP-részvény cserélt gazdát, emiatt 10 perc szünetet tartottak a kereskedésben. Hamar kiderült, hogy hibás volt a megbízás, a kár a portfolio.hu elemzője szerint akár 150 millió forint is lehet.

Hirtelen 200 ezer darab OTP-részvény cserélt gazdát a tőzsdén. Baráth Szabolcs, a portfolio.hu elemzője kiemelte: 15 százalékot emelkedett az OTP-részvények árfolyama, a 8.900 forintos szintről egy pillanat alatt 10.400 forintra ugrottak a papírok.

Emiatt tíz perc szünetet kellett tartani a kereskedésben - tette hozzá.

Üzletkötőktől származó információk szerint az egyik részvénykereskedéssel foglalkozó cég hibás megbízást adott, emiatt emelkedett jelentősen az OTP-részvények ára - mondta el a portfolio.hu elemzője.

Baráth Szabolcs szerint egy ilyen hiba ritka, de nem rendkívüli, volt más hasonlóra példa.

Az elemző közölte: a megbízás hibás mivoltát mutatja, hogy a tíz perces szünet után mínusz két százalékos szintre esett vissza a részvények árfolyama.

Baráth Szabolcs hangsúlyozta: a brókercég hibája 150 millió forintba is kerülhet.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×