eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kihívás: hogyan selejtezzék le a hűtőjüket az egyedülállók?

A feleslegessé vált elektronikai berendezéseket kötelesek a kereskedők átvenni, ha egy újat veszünk náluk. Ha pedig egyszerűen selejtezés van a lakásban, akkor az önkormányzat által fenntartott hulladékudvarba lehet szállítani a veszélyes anyagokat is tartalmazó e-hulladékokat.

Magánszemélyeknek az e-hulladék átadása ingyenes - mondta el az InfoRádióban az Inter Metal Recycling Kft. üzletágvezetője.

Tihanyi Ervin hozzátette: a jogszabály a kereskedők számára előírja, hogy kötelesek átvenni a hulladékot, ha hasonló funkciójú készüléket adnak el a vevőnek. A tapasztalata azonban az, hogy a legtöbb helyen akkor is átveszik a régi készüléket, ha semmit nem veszünk náluk.

Hozzátette: ha mégsem találunk ilyen üzletet, de le akarjuk selejtezni a készülékünket, akkor az önkormányzatnál kell megkérdezni, kivel szerződtek le a hulladéklerakásra. Fizetni egyik esetben sem kell.

De mit tehet például az az egyedülálló nő, aki csak egyszerűen ki akarja dobni a hűtőjét? Tihanyi Ervin szerint, ha házhoz szállíttat egy újat, akkor a fuvarozók általában elviszik a régit.

Ha azonban nem vásárol új terméket, akkor a saját költségén kell elvitetnie egy lerakóba.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×