eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Úgy kezeltek, mintha népirtó zsarnok lennék"

Rupert Murdoch szerint legfeljebb népirtó zsarnokok szoktak olyan éles kritikát kapni, mint amivel őt illették, amikor a Wall Street Journal című rangos üzleti lap megszerzéséért küzdött.

A médiacézár hosszú küzdelmet folytatott, míg megszerezte a világ legrangosabb üzleti lapját birtokló Dow Jones vállalatot.

Közben számos újságíró, olvasó és politikus fejezte ki nemtetszését, akik szerint az ausztrál üzletember semmibe veszi majd a Wall Street Journal legendás kiadói függetlenségét, vagy a nagyobb profit érdekében lejjebb viszi a színvonalat.

Az 5 milliárd dolláros üzlet nyélbe ütése óta az elemzőknek először nyilatkozó Rupert Murdoch hangsúlyozta: minden nehézség ellenére a Dow Jones megszerzése megérte a fáradozást.

"Ezért szántunk a dologra három hónapot, és viseltünk el olyan bírálatokat, amelyek normális esetben csak népirtó zsarnokoknak járnak ki" - fogalmazott a milliárdos.

A médiamogul kitért arra is, hogy mekkora megtakarítást remél az akvizíciótól. Számításai szerint mintegy 50 millió dollárt spórolhatnak cége, a News Corp és a Wall Street Journal közötti adminisztratív párhuzamosságok megszüntetése, valamint a nyomdai és technológiai költségek lefaragása révén.

Rupert Murdoch egyébként elégedett lehet a News Corp teljesítményével: a cég a legutóbbi éves jelentése szerint 22 százalékkal, 3,4 milliárd dollárra növelte a nyereségét, köszönhetően egyebek mellett annak, hogy az internetes üzletág (benne a MySpace közösségi portállal) először termelt profitot.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×