eur:
394.5
usd:
354.64
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Hamarosan csökkenhet a benzin ára

A múlt heti esést folytatva 75 dollár alá süllyedt a kőolaj hordónkénti világpiaci ára. Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője szerint ennek hatására 5-10 forinttal csökkenhet a benzin literenkénti ára Magyarországon.

Az amerikai könnyűolaj ára 74-75 dollár körül mozog, augusztus eleje óta pedig folyamatosan esik, ennek oka, hogy csökkent a kínálati kockázat, és mérséklődtek a keresleti előrejelzések is - mondta az InfoRádiónak a Cashline elemzője.

Sarkadi-Szabó Kornél közölte: ha folytatódik az olaj árának csökkenése, elképzelhető, hogy Magyarországon is alacsonyabb lesz majd a benzin ára.

A szakértő hozzátette: ha az Egyesült Államokban tovább folytatódik a negatív korrekció, a forint is gyengülni fog, mégis a kőolaj árának csökkenése lesz erőteljesebb, ezért 5-10 forintos benzinár-csökkenés lehetséges a következő hetekben.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.

"Debütál" a nagymarosi mobilgát - képek

Soha nem használták még, 2 és fél kilométeren hivatott védeni a települést a Dunakanyarban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×