eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tavaly 105 millió forintnyi bírságot szedett be a PSZÁF

Csaknem 12 milliárd forintos bevétellel zárta a tavalyi évet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Tavaly összesen 105 millió forint bírság folyt be a szervezethez.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jelentéséből kiderül, hogy a bevétel mintegy 30 százalékkal több a vártnál. A kiadási oldalon 11 milliárd 167 millió forint szerepel, ami 21 százalékkal haladja meg a tervezettet.

A dologi kiadások 2 milliárd forintot tettek ki, ezek adták a tényleges kiadások több mint 21 százalékát.

A beszámoló szerint tavaly összesen 105 millió forint bírság folyt be a felügyelethez, amelyből 2 millió forintot egy bírósági ítéletnek megfelelően visszautaltak.

A dokumentumból az is kiderül, hogy 2006-ban 494-en dolgoztak a szervezetnél, de az év második felében 56 embert elbocsátottak, ez indokolja a személyi juttatások mintegy 9 százalékos növekedését.

A felügyeletnél 2006-ban csaknem 423 millió forintot fordítottak beruházásokra, csaknem 328 millió forintból lecserélték a szervereket és megújították a Központi Információs Rendszert.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×