eur:
389.75
usd:
364.33
bux:
68107.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Veres: a GDP 17-18 százaléka a feketegazdaság aránya

A feketegazdaság visszaszorítása érdekében, az elmúlt két évben tett lépéseket ismertette a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón a pénzügyminiszter. Veres János elmondta: az intézkedésekre azért van szükség, mert kutatói felmérés alapján a feketegazdaság aránya Magyarországon a GDP 17-18 százaléka.

A feketegazdaság visszaszorítása elsősorban azért fontos a kormány számára, mert becslések szerint aránya a GDP-hez mérten jelenleg 17-18 százalék, azaz több mint 4000 milliárd forint - mondta a pénzügyminiszter a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón, amelyen Veres János ismertette a feketegazdaság ellen meghirdetett legfontosabb intézkedéseket.

A tárcavezető közölte, hogy a csempészet, a jövedéki adócsalás, a jövedelemeltitkolás, az áfa-csalás, a feketefoglalkoztatás, a termékhamisítás és a fogyasztóvédelmi jogsértések is tett lépéseket a kormányzat.

Veres János az eredmények között említette többek között, hogy a cigarettacsempészet aránya két év alatt 30 százalékról 10 százalékra, az illegális üzemanyag-forgalom aránya pedig 50 százalékról 5 százalék alá csökkent.

A pénzügyminiszter kiemelte azt is, hogy az adóhivatal az eddig lefolytatott, illetve megkezdett vagyonosodási vizsgálatok során 20 milliárd adóhiányt tárt fel, 110 ezer adózó esetében pedig a korábbi minimálbérről a dupla járulékalap, azaz 130 forint fölé emelkedett a bevallott havi jövedelem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×