eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Csúcstechnológia a baranyai kisvárosban

A 3.800 lelket számláló baranyai kisváros, Bóly szerdán indította be a minden lakásba és vállalkozásba bevezetett, száz megabit per szekundumos optikai kábelhálózatát, amely nem csak Magyarország, de Európa legkorszerűbb rendszere.

A legmodernebb és az igen nagy sávszélességet kínáló hálózat, amely 30-40 évre megoldotta a település informatikai csatlakozását, három szolgáltatást biztosít: kábeltévét, telefonszolgáltatást és internet-elérést.

A település lakói egymással ingyen telefonálhatnak, távolsági hívásokhoz azonban igénybe kell venniük más szolgáltató hálózatát is, ezért ez számukra is pénzbe kerül majd - közölte a polgármester.

Hárs József az InfoRádióban elmondta: a teljes beruházás 270 millió forintba került. A költségeket az önkormányzat vállalta magára, és részben hitelből fedezi. A helyhatóság azonban az üzemeltetést is ellátja, így a polgármester úgy véli: a beruházás megtérül számukra.

Bólyon 1200 ház van, a kábeltévére mindenhol előfizetnek. Az internet-szolgáltatást a vállalkozásokkal együtt 650-en igényelték, azaz a településnek több mint a fele.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×