eur:
392.81
usd:
354.78
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Húszmillióra büntették a Vodafone-t

A Nemzeti Hírközlési Hatóság 20 millió forintra büntette a Vodafone mobilszolgáltatót, mert letiltotta a számlás előfizetők kimenő hívásait, ha azok beszélgetései túlléptek egy bizonyos összeghatárt, miközben az ügyfelek számára nem tették világossá a feltételeket.

A Vodafone azért tiltotta le számlás előfizetőinek kimenő hívásait, mert a számlázási hónap közben átléptek egy bizonyos értékhatárt, erről a határról azonban a szolgáltató nem tájékoztatta kellően átlátható módon az ügyfeleket - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szóvivője.

Az információt a Vodafone csupán az általános szerződési feltételekben tüntette fel - közölte Márton György.

Önvédelem

Hozzátette: így a szolgáltató nyitva hagyta magának azt a lehetőséget, hogy ha az előfizető - véleménye szerint - túl nagy számlát csinált egy hónapon belül, egyirányúsíthatta a szolgáltatást, vagyis az ügyfél telefonját csak a hívások fogadására tette alkalmassá.

Márton György úgy véli: ez a Vodafone számára egyfajta önvédelem volt, amely adott esetben az ügyfélnek is jó lehetett volna, amennyiben a szolgáltató értesíti az ügyfelet arról, hogy az eddigi fogyasztói szokásoktól eltérően drasztikusan megugrott a forgalma.

Már korábban is büntettek emiatt

Abban a hat esetben azonban, amely alapján kirótták a bírságot, különböző összegeket telefonáltak el az ügyfelek, és hónap közben egyirányúsították a szolgáltatásukat anélkül, hogy értesítették volna őket.

Az NHH szóvivője elmondta: több panasz is érkezett már az ügyben a szervezethez, azonban eddig jóval enyhébb ítéleteket hozott a hatóság, és már korábban is felszólította a Vodafone-t, hogy rendezze a helyzetet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×