eur:
391.13
usd:
366.59
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Karvalits: keresni kell az egyetértést a monetáris tanácsban

Az árstabilitás biztosítását, valamint a közös álláspont következetes képviseletét tartja legfontosabb feladatának a jegybank új alelnökének jelölt Karvalits Ferenc. A jelenleg az FHB igazgatótanácsának elnöki tisztét betöltő szakember az InfoRádiónak elmondta: megtiszteltetésnek érzi a felkérést.

Karvalits Ferenc közölte: a felhatalmazást és a feladatot törvény rögzíti, vagyis az árstabilitás eléréséért és fenntartásért dolgozik majd.

A szakember a monetáris politikáért felelős alelnökként tagja lesz a monetáris tanácsnak is.

Karvalits Ferenc - Simor András jegybankelnökkel együtt - a tanácson belül olyan működést képzel el, amely a konszenzus keresésére épül, a feladat ennek keresése és a közösen meghozott döntések képviselete lesz.

Nem kell külön állásfoglalásokat nyilvánosságra hozni, az álláspontokat közösen kell kialakítani és képviselni - szögezte le.

Karvalits Ferenc kitért arra is, hogy korábban többször találkozott és egy-egy projekt kapcsán dolgozott is együtt Simor Andrással, például a CEMI működése kapcsán.

A szakembert meghallgatja a parlament költségvetési és a gazdasági bizottsága, és pozitív elbírálás esetén a miniszterelnök terjeszti a köztársasági elnök elé a kinevezését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×