eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin

"A kormány viszonylag rossz úton indult el"

A kis- és középvállalkozások terheit csak akkor lehetne csökkenteni, ha növelnék a lakosság adóterheit, legalábbis, ha a politikai vezetők nem akarnak nagyobb költségvetési hiányt - véli Láng Róbert, a portfolio.hu rovatvezetője. Korábban Kóka János gazdasági miniszter utalt arra, hogy mérsékelnék az ilyen vállalkozásokra kivetett járulékokat. Hasonló lépéseket sürgetett Varga Mihály, a Fidesz alelnöke is.

A portfolio.hu portál rovatvezetője úgy véli, üdvözlendő lenne, ha a gazdasági miniszter által beharangozott adóreform-csomag javítaná a kis- és középvállalatok versenyképességét, ugyanakkor emlékeztetett, hogy a konvergenciaterv ennek teljesen ellentmondó rendelkezéseket tartalmaz.

Láng Róbert szerint Kóka János bejelentését lehet úgy értelmezni, hogy a kormány belátta: a választások után "viszonylag rossz úton indult el", és ezért korrigálna, a szakértő azonban nagy változásra nem lát esélyt, hiszen az államháztartás defictje nem teszi lehetővé a bevételek csökkentését.

Itt csökkentés, ott növelés?


A kormány a kis- és középvállalkozások terheit csak úgy csökkentheti, ha közben más területeken növeli az elvonások mértékét - véli Láng Róbert.

A pénzügyi portál munkatársa elmondta: minimális mértékű csökkentés a biztosítási terheknél következhetne be, vagy a különböző beruházásokhoz kapcsolódó adókedvezményekből részesülhetnének jobban a vállalkozások.

A Fidesz is újragondolja


A Fidesz is finomított korábbi, nagy adócsökkentésről szóló elképzelésein, már a legnagyobb ellenzéki párt is strukturált adócsökkentést gondol kivitelezhetőnek - jelezte Láng Róbert.

Vagyis ha a Fidesz a vállalkozások terheinek csökkentéséről beszél, akkor azzal párhuzamosan emelni kellene a lakosság más típusú adóterheit - tette hozzá a portfolio.hu rovatvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×